Meny

Tulipalon sattuessa

Tulipalo on aina vakava asia. Tulen päästessä irti tärkeintä on maltin säilyttäminen. Jokaisen tulee pystyä hallitsemaan itsensä vaaratilanteessa sekä toimimaan tehokkaasti henkilövahinkojen estämiseksi.

Tärkein suojeltava kohde on aina ihminen, omaisuusarvot vasta sen jälkeen

Hätätilanteessa henkilöstön tulee huolehtia ensisijaisesti asiakkaiden turvallisesta poistumisesta lähimpiä poistumisteitä käyttäen sekä varmistaa, että omalle vastuualueelle ei jää ihmisiä ja poistua vasta sitten. Poistu myös itse käyttäen lähintä poistumisreittiä.

  • PELASTA vaarassa olevat ihmiset HÄLYTÄ palokunta hätänumerosta 112
  • SAMMUTA lähimmällä alkusammuttimella
  • RAJOITA paloa sulkemalla ovet, ikkunat ja luukut
  • OPASTA palokunta paikalle

Toiminta rasvakeittimen syttyessä:

  • Rasvakeittimen palo sammutetaan aina tukahduttamalla.
  • Tukahduttamisen voi tehdä: - Laittamalla kansi kattilan päälle, jos palo on pieni
  • Sammutuspeitteellä, joka laitetaan tiiviisti palavan kattilan päälle siten, että hapensaanti kattilassa estyy. Peitettä pidetään kattilan päällä riittävän kauan, ennen kuin tarkastetaan onko palo sammunut.
  • Muista myös sammuttaa virta syttyneestä rasvakeittimestä
  • Rasvapaloa ei saa sammuttaa vedellä, sillä vesi ainoastaan levittää kuumaa rasvaa.